Piilolinssit – Käytännöllinen Ja Miellyttävä Vaihtoehto Silmälaseille

Nykyään monet ihmiset joutuvat kärsimään erilaisista näkövirheistä, mutta useimmat eivät kuitenkaan tiedä, että silmälasien käytölle on olemassa myös hyvä vaihtoehto – piilolinssit. Piilarit ovatkin viime vuosien aikana tulleet erittäin suosituksi menetelmäksi, jonka avulla voidaan vihdoinkin päästä eroon silmälaseista.

Ja koska piilolinssien käytön aloittamiselle ei ole olemassa ikärajoja tai muita esteitä, niitä voikin suositella kaikille niille, jotka kokevat silmälasien käytön hankalaksi tai ulkonäköä haittaavaksi tekijäksi. Piilolinssien käytössä kannattaa kuitenkin muistaa käyttää myös järkeä, koska silmien terveys on hyvin tärkeää.

Piilolinssien käytön aloittaminen on turvallista silloin, kun se tapahtuu optikon avustuksella. Silmien terveys on todettava ensin, siksi optikko tutkiikin asiakkaan silmät mikroskoopin avulla mahdollisten haittatekijöiden varalta. Samalla asiakas ja optikko voivat keskustella piilolinssien käyttötarpeesta, jonka perusteella optikko sitten valitsee asiakkaalle sopivan piilolinssityypin. Useimmiten ensimmäiset piilolinssit ovat joko kertakäyttölinssit tai kuukausilinssit, mutta jos piilolinssejä aiotaan käyttää vain ulkonäön vuoksi, niin silloin valintana ovat värilliset piilolinssit.

Seuraavaksi pitää opetella piilolinssien oikeaoppista käsittelyä ja puhdistusta. Lisäksi optikko opastaa asiakasta laittamaan piilolinssit silmiin ja ottamaan ne pois silmistä. Kun opastettava on oppinut piilolinssien itsenäisen käsittelyn, niin hän saa mukaansa muutaman parin linssejä, joiden avulla hän voi itse kotioloissa harjoitella piilolinssien käsittelyä ja piilolinssien käyttöön tottumista. Käyttöön valitun piilolinssityypin perusteella varataan vielä kontrollikäynti 1-4 viikon päähän. Näin voidaan varmistua etteivät piilolinssit aiheuta silmien terveydelle mitään ongelmia.

Piilolinssien puhdistus ja hoito onkin tärkein asia silmien terveyden kannalta, koska mahdolliset epäpuhtaudet linssien pinnalla aiheuttavat aina riskin silmien hyvinvoinnille. Nykyiset linssien puhdistukseen tarkoitetut piilolinssinesteet ovat kuitenkin hyvin tehokkaita poistamaan kaikki epäpuhtaudet, kuten bakteerit ja virukset piilolinssien pinnalta. Käsien peseminen ennen kuin puhdistat piilolinssit onkin kaikista tärkein asia, jonka sinun kannattaa silmiesi vuoksi suorittaa. Ilman säännöllistä puhdistusta piilolinssit voivat joskus aiheuttaa esimerkiksi silmätulehduksen.

Kaikelta piilolinssien puhdistukselta voi kuitenkin välttyä käyttämällä kertakäyttölinssejä, jotka eivät lyhyen käyttöiän ansiosta vaadi puhdistusta. Piilolinssityyppejä onkin olemassa monia erilaisia, joten jokaiselle käyttäjälle löytyy varmasti itselle sopivat piilolinssit omiin tarpeisiinsa. Suosituimmat piilolinssityypit ovat kertakäyttölinssit ja kuukausilinssit, mutta piilolinssejä on olemassa myös erilaisten taittovirheiden, kuten hajataiton ja aikuisnäön korjaamiseen. Lisäksi piilolinssejä voi ostaa myös ilman vahvuuksia. Silloin kyseessä ovat yleensä värilliset piilolinssit.

Nämä harvinaisemmin käytetyt piilolinssityypit ovat tooriset piilolinssit ja monitehopiilolinssit. Tooriset eli hajataitoa korjaavat piilolinssit ovat tarkoitettu yleisempien näkövirheitten lisäksi korjaamaan myös sarveiskalvon epätasaisuudesta johtuvia taittovirheitä. Monitehopiilolinssit tai niin kutsutut kaksiteholinssit ovat taas nykyaikainen monitehosilmälasien vaihtoehto ja ne ovat tarkoitettu erityisesti aikuis- eli ikänäköisille. Piilolinssityypit poikkeavat toisistaan tietysti myös muiden oleellisten ominaisuuksien, kuten käyttöiän, voimakkuuden ja linssimateriaalin ansiosta.

Valitettavasti piilolinssien käytöstä aiheutuvat kulut voivat olla joillekkin suuri menoerä, joka saattaa estää jopa kokonaan niiden käytön. Onneksi asiat ovat kuitenkin muuttuneet vuosien varrella paremmiksi halpoja piilolinssejä myyvien verkkokauppojen ansiosta. Nykyään sinun kannattaakin ehdottomasti ostaa piilolinssit netistä. Rahan lisäksi voit säätää myös aikaa ja vaivaa, kun sinun ei enää tarvitse lähteä ostamaan piilolinssejä optikkoliikkeestä. Useimmat piilolinssejä myyvät verkkokaupat toimittavatkin tuotteesi kaiken muun lisäksi suoraan kotiisi.