Hampaiden Valkaisu – Kaunis Valkoinen Hymy Helposti Ja Nopeasti

Kun normaali hammashygienia ei enää riitä ylläpitämään kaunista hymyäsi, niin hampaiden valkaisu saattaa enää olla ainoa vaihtoehtosi. Esteettiset hammashoidot ovat yleistyneet ja nykyään valkaisusta on tullut kovin suosittua ympäri maailmaa, koska valkaisumenetelmät ovat kehittyneet hyvin tehokkaiksi ja toimiviksi.

Kaiken lisäksi uusimmat tutkimustulokset ovat osoittaneet sen, että hampaiden valkaisu saa aikaan merkittävän värisävyeron jopa 90% potilaista. Tietysti valkaisutulos vaihtelee aina jonkin verran, mutta jos joudut häpeämään nykyistä hymyäsi, niin ehkä olisi jo vihdoin ja viimein aika tehdä ikävälle ongelmalle jotakin?

Hampaiden värjäytyminen on hyvin tavallista ja sitä tapahtuu meillä kaikilla. Hampaat voivat värjäytyä ulkoisesti ja sisäisesti. Hampaiden ulkoiset värjäytymät ovat paljon yleisempiä ja ne aiheutuvat suurimmaksi osaksi huonosta suuhygieniasta ja värjäävistä nautintoaineista, kuten tupakka, kahvi ja punaviini. Hampaiden sisäiset värjäytymät taas usein aiheutuvat esimerkiksi hampaiden juurihoidosta tai tiettyjen lääkeaineiden käytöstä. Hampaiden valkaisun avulla pystytään kuitenkin valkaisemaan niin ulkoiset, kuin myös sisäisetkin hampaiden väjäytymät.

Hampaiden valkaisu voidaan suorittaa kahdella eri tavalla. Ensimmäinen ja myös yleisin tapa valkaista hampaat on kotikäyttöön tarkoitetut hampaiden kotivalkaisu setit, jotka sisältävät kaikki valkaisussa tarvittavat välineet, kuten valkaisuaineet ja valkaisumuotit. Valmiiden settien ohella kotikäyttöön on saatavilla myös muita hampaiden valkaisu tuotteita, kuten valkaisevat hammastahnat, purukumit, valkaisukynät, valkaisuteipit ja valkaisupuikot. Nämä tuotteet ovat hyviä ylläpitämään muiden tehokkaampien tuotteiden avulla aikaan saatua valkaisutulosta.

Hampaiden valkaiseminen kotona on useimmiten suhteellisen helppoa, mutta turvallisuuden parantamiseksi kannattaa aina lukea valkaisutuotteiden käyttöohjeet kunnolla ennen niiden käyttöä. Yleensä hampaiden kotivalkaisun avulla saavutetaan hyviä ja pysyviä valkaisutuloksia, mutta menetelmän paras puoli on kuitenkin sen edullisuus. Edullinen hinta tekeekin hampaiden kotivalkaisusta erittäin houkuttelevan vaihtoehdon, sillä useimpien suosittujen ja kaikkien kuluttajien saatavilla olevien kotivalkaisusettien hinnat vaihtelevat usein jo 50€ ja 100€ välillä.

Toinen tapa valkaista hampaat on käydä ammattilaisen vastaanottovalkaisussa. Vastaanotolla tapahtuva hampaiden valkaisu on nopea, helppo ja turvallinen tapa saada aikaan kaunis hymy. Se on myös asiakkaille hyvin vaivatonta, koska vastaanotolla käytettävien tehokkaampien valkaisuaineiden ansiosta moni asiakas saakin jo ensimmäisellä valkaisukerralla jopa 5-10 astetta valkoisemmat hampaat. Ammattilaisen suorittamassa valkaisussa valkaisutulos ja sen pysyvyys on useimmiten jonkin verran parempi, kuin kotioloihin tarkoitetuissa menetelmissä.

Vastaanotolla tapahtuvan hampaiden valkaisun merkittävin huono puoli on operaation kallis hinta. Hammasalan ammattilaisten, kuten hammaslääkärien tekemissä hampaiden valkaisuissa onkin paljon hintaeroja. Hinnat vaihtelevat yleisesti mm. käytettävän valkaisumenetelmän, valkaisutuotteiden ja hoitokertojen mukaan. Tämän vuoksi hampaiden valkaisua suunnittelevan kannattaakin ensimmäisenä vertailla valkaisutuotteiden- ja palveluiden hintoja. Palvelujen hintoja vertailemalla voit useimmissa tapauksissa säätää hyvinkin merkittävästi rahaa ja vaivaa.

Hampaiden valkaisu on helppo tapa korostaa ulkonäköä, mutta kannattaa muistaa, että mikään valkaisutulos ei ole täysin pysyvä. Valkaisutuloksen lopulliseen pysyvyyteen voit itse vaikuttaa mm. hampaiden pesulla, tupakoimattomuudella ja värjäävien nautintoaineiden välttämisellä. Myös monet kotivalkaisutuotteet, kuten valkaisevat hammastahnat ja purukumit ovat hyödyksi valkaisutuloksen ylläpitämisessä. Joskus voi olla kuitenkin tarpeen suorittaa tehostevalkaisu. Tehostevalkaisun avulla voit varmistaa sen, että hymysi on aina hurmaavan kaunis ja valkoinen.